//

Кардинал Бертоне до майбутніх дипломатів: служба Апостольській столиці вимагає покори і розсудливості

Місія дипломата Апостольської столиці вимагає відмови від приватних інтересів та способу думання і життя – сказав кардинал Тарчизіо Бертоне під час вечірні в Папській Церковній Академії.
 

Ватиканський держсекретар зустрівся в цьому закладі зі священиками, які готуються до дипломатичної служби, та тими випускниками, які вже працюють в Держсекретаріаті і в тих країнах, що підтримують з Ватиканом дипломатичні стосунки.
 

 

Кардинал Бертоне пригадав, що місія папських посланців вимагає упокорення і розсудливості, бо лише так вона зможе добре включитись в діяльність Апостольської столиці. Папська служба потребує священників, які житимуть щоденно духом молитви і праці і будуть близькими до локальних церков. Церковним дипломатам не має бракувати відданості і духа ради, щирої жертовності, особливо тоді, коли країна і її мешканці переживають тяжкі чи драматичні хвилини. Служба Святішому Отцю вимагає бути його представником всіма думками і серцем та вірного приєднання до Христа. В приготуванні до дипломатичної праці необхідний також високий професіоналізм і відданість навчанню.
 

За матеріалами: Radio Watykanskie