//

Італійців згуртувала Євхаристія

Присутність Ісуса в євхаристійному хлібі та вині не є навіюванням чи вигадкою, а реальністю. Папський посланець сказав про це на відкритті Національного євхаристійного конгресу в Італії. До Анкони, яка лежить на березі Адріатичного моря кардинал Джованні Баттіста прибув човном, цьогоріч саме прибережні райони  приймають Конгрес, гаслом якого є: «Господи! До кого ми підемо».


«Євхаристія це не річ, а жива особа: сам Христос стає нашою духовною їжею і Тим, Хто супроводжує нас на дорозі життя», – сказав у своїй науці кардинал.


«Цей конгрес є наполегливим закликом, щоб наблизитися до Христа, і щоб від Нього і з Ним пізнавати, що означає бути християнином. Це заклик до всіх вірних, хто не боїться показати свою віру в Бога, щоб з високо піднятою головою долали виклики часу, такі як культура, що накидає модель життя без Бога. Євхаристія є великим двигуном християнського життя, який становить заохочення відновити клітини суспільства та освіти для доброго життя Євангелія».


Також кардинал Баттіста наголосив, що існує нагальна потреба для кожної сім'ї та суспільства загалом повторно опертися на скелі, якою є віра в Бога.

 

Архиєпископ Анкони Едоардо Meнічеллі підкреслює, що сучасна людина, навіть якщо вона часто не говорить про це вголос, є спраглою за Богом і по-різному просить допомоги і порятунку.

 

«Підзаголовок конгресу: «Євхаристія в повсякденному житті». І саме це фундаментальний виклик для нас. Існує нагальна необхідність скоротити культурний розрив між вірою і життям, між культом і реальністю, між тим, що ми святкуємо, і тим, чим ми живемо», – зазначає Архиєпископ.

 

Національний євхаристій ний конгрес в Анконі збігається з 150-ю річницею об'єднання Італії.


«Саме в цьому контексті варто згадати, що перш, ніж була розроблена наша політична ідентичність, її сформували віра і Євхаристія», – підкреслив кардинал Анкони Анджело Баньяско.

 

Варто згадати, що нещодавно професор Андреа Ріккарді,італійський історик, сказав, що «віра в Бога більше згуртувала Італію, аніж Гарібальді».


За матеріалами Radio Watykańskie