//

Екуменізм мучеників

«Щоб кров переслідуваних християн стала посівом єдності» - таке побажання на шпальті „L'Osservatore Romano” висловив новий глава Папської Ради сприяння єдності християн кардинал Курт Кох. Зрештою він говорить про «екуменізм мучеників».
 

 

«Минуле століття, як і теперішні часи, показують, що всі церкви і християнські спільноти мають своїх мучеників. Тепер християнство є найбільш переслідуваною релігією. Лише у 2008 році з 2,2 млрд християн на світі 230 млн. стало жертвами дискримінації , насильницької неприязні, і навіть автентичних переслідувань . Це означає, що 80% переслідуваних з приводу віри – це християни» - пише кард. Кох.
 

 

Він висловив також сподівання, що «згадування в молитві переслідуваних християн поглибить нашу екуменічну відповідальність, перетворюючи її в «екуменізм мучеників». Тому що, незважаючи на драму поділу між Церквами, ці непорушні свідки віри вказали, що сам Бог зберігає єдність охрищених на найглибшому рівні через віру, засвідчену найбыльшою жертвою життя ».
 

 

Кардинал закликає до живлення надії, що «кров мучеників наших часів стане одного дня насінням повної єдності Христового Тіла. Цю надію підтримувати мусимо через достовірний спосіб , надаючи ефективну допомогу переслідуваним християнам всього світу, висвітлюючи публічно ситуації мучеництва і екуменічно разом ангажовуючись в справу поваги релігійної свободи і гідності людини ».
 

За матеріалами: ЕКАІ