//

Доля іранського пастора вирішиться протягом 20 днів

Адвокат іранського пастора Юсефа Надархані припускає, що верховний лідер Аятолла Алі Хаменей  висловить свою думку щодо долі пастора протягом 20 днів, повідомляє CNL-NEWS з посиланням на The Christian Post.

 

Адвокат Мохаммад Алі Дадхак стверджує, що хоч Хаменей не обов'язково оголосить про своє рішення громадськість, адвокатам або родині підсудного, але будь-яка наступна дія суду буде означати, що Хаменей прийняв своє рішення.

 

«Аятолла може прийняти будь-яке рішення, яке захоче. Він контролює суди, кого страчувати, кого не страчувати », - сказав Джордан Секула, виконавчий директор американського центру закону і справедливості (ACLJ).

 

Секула також стверджує, що Хаменею не потрібно відкрито висловлювати свою думку, він може контролювати суд з-за лаштунків, вкладаючи рішення в руки суддів.

 

 

Адвокат Дадхак закликав ООН і Папу Римського чинити тиск на Іран, щоб звільнили пастора.

 

«89 членів Конгресу надіслали двопартійний лист Держсекретареві Клінтон, закликаючи її залучити ООН і чинити тиск на Іран, щоб звільнити пастора Юсефа», - пояснює Секула.

 

«Я хотів би, щоб Держсекретар діяла трохи жорсткіше», - додав він.

 

Минулого тижня ACLJ направив листа безпосередньо в ООН, вимагаючи дій з приводу суду над пастором. А також ACLJ направив петицію з підписами ста п'ятдесяти шести тисяч американців Держсекретареві Хіларі Клінтон, сподіваючись на її підтримку у виправданні пастора.

 

Міжнародний тиск змусив іранський суд підтвердити, що Надархані в даний час живий і чекає вироку.

 

За матеріалами http://www.cnlnews.tv/