//

Чеський єпископат про фундаменти ЄС

Об'єднання Європи хотіли досягти різні монархи і диктатори. Існувала, до прикладу, ідея комуністичної Європи. Нарешті перемогло бачення Шумана і Монета, засноване на християнському розумінні свободи і відповідальності. Якщо ми її не захистимо, об'єднана Європа не зможе впоратися з вирішенням конкретних питань – попереджає чеський єпископат. Комісія цього ж єпископату Iustitia et Pax виступила з заявою, в якій попереджає про ослаблення основ об'єднаної Європи, повідомляє radiovaticana.org.

 

Єпископи нагадують низку практичних питань, які все ще розділяють європейців.  До них належить перш за все загальна валютна криза, яка існувала занадто довго без загальної фіскальної політики. Проблема полягає також у вільному переміщенні людей, оскільки північ континенту побоюється напливу мафії та позаунійних мігрантів з півдня. Словаків лякає швидкий відтік лікарів, які занадто легко мігрують на захід у пошуках кращої заробітної плати.

 

На думку чеського єпископату, вирішення спірних питань може призвести до руйнування Союзу, якщо він не буде мати міцних фундаментів, які залежать від нас, від того чи виберемо ми кращу модель європейської єдності.