//

Босі Кармеліти підтримують християн на Середньому Сході

Босі Кармеліти Ливану наголошують на важливості присутності християн  на Середньому Сході і працюють з цією метою, додаючи надію місцевим віруючим.


Про це повідомив отець Раймонд Абдо, глава Босих Кармелітів Ливану в розмові з міжнародною благодійною асоціацією «Допомога страждаючій Церкві». (ACS).


Священик зазначив «найголовніше, що потрібно робити для християн Середнього Сходу - це допомагати їм в тому, щоб вони не емігрували. Не дивлячись на те, що труднощі постійно збільшуються. Я бажаю, щоб сама моя присутність на Середньому Сході була свідоцтвом того, що залишитися можливо.»


Отець Абдо підкреслив важливість того, щоб переконувати християн не продавати свої будинки і власність і додав, що гроші, які поступають з Ірану і країн Затоки, використовуються для придбання нерухомості.


Кармеліт відзначив також необхідність створення робочих місць, тому що християни часто піддаються дискримінації при прийомі на роботу.


Із цього приводу він привів приклад співпраці Кармелітів з одним християнином, що створив Компанію з програмного забезпечення. Монастир Кобайат надав йому місце для початку роботи і, таким чином, було створено 45 робочих місць в селі, а наступного року очікуються ще 100 робочих місць.


«Ми можемо страждати, мати труднощі, але якщо ми об'єднаємося в Христі, то зможемо давати свідоцтва і надію для інших», - сказав отець Абдо.


«Ми вселяємо надію також і в мусульман і інші спільноти, тому що без нас у них не було б можливості взнати Христа».


Священик підкреслив також надії в співпраці між мусульманами і християнами в школах і університетах. У політиці також має місце «хороший діалог», навіть якщо вона «не завжди базується на принципах права».


«Кармеліти Ливану мають шість монастирів, в яких мешкає  31 монах, вік більшої  половини з яких складає 35 років і менше. Продовжують виникати покликання, хоча зараз менше, ніж у минулому», - сказав отець Абдо ACS.


Молоді люди Ливану пов'язані один з одним через інтернет і «мають такі ж проблеми, як і молодь у всьому світі».
«Проте, коли Ісус Христос входить в серце людини, він не запитує дозволу в її розуму, або в її культури, а просто говорить: «Йди!»


Близько сорока років тому Ливан був єдиною країною на Середньому Сході, більшість населення якої складали християни. Сьогодні велика частина населення - це мусульмани, християн близько 45%.

 

Джерело: www.catholic.uz