//

Блаженніший Святослав Шевчук підтримав ініціативу італійського каналу Telepace

Уже давно італійський канал Telepace Trento з величезною увагою стежить за життям вірних української Церкви греко-католицького права. За їхніми ініціативами, за їхнім євхаристійним богослужіннями і в цілому за їхньою участю в культурному і громадському житті. І на стадії підготовки перебуває  щотижнева рубрика українською мовою, завданням якої буде здійснювати в Італії і в світі обєднувати усіх вірних української Церкви греко-католицького права. Щодо цього журналісти каналу звернулися в Римі до Глави Української Греко-Католицької Церкви – Його Преосвященства Святослава Шевчука.

 

– Ваше Блаженство, яку користь може мати Telepace для Української Греко-Католицької Церкви і для її євангельського послання?

 

– Я думаю, що Telepace має величезну аудиторію. Є безліч людей, які люблять його, і не тільки дивляться, але й захоплюються цим каналом. І також за допомогою Telepace вони отримують християнське послання, яке для них дуже цінне. Сьогодні засоби масової інформації – дуже важливі для євангелізації, а також для Нової Євангелізації. Позаяк цей засіб дійсно сучасний, новий і дуже потужний. І я можу сказати, що якщо ми – не лише українці, а представники інших східних Церков – будемо там присутні, на каналі Telepace, то насправді про нас будуть знати трохи більше і трохи більше поважати глядачі, які дивляться цей канал у себе вдома. Також завдяки нашій присутності на Telepace, вони зможуть долучитися до скарбниці нашої літургії, духовності та богослів'я. Так само з'явиться можливість більше дізнатися про цю велику традицію східного християнства.