//

Бідність і неуцтво - джерела релігійної нетерпимості, вважає єдиний християнин в уряді Пакистану

Бідність і неуцтво живлять нетерпимість мусульманського населення щодо християн в Пакистані, вважає єдиний християнин, котрий входить до складу уряду країни.

 

Пол Бхатті, який є спеціальним радником прем'єр-міністра Пакистану у справах релігійних меншин, сказав в інтерв'ю офіційній газеті Ватикану L'Osservatore Romano: «Якщо ми не досягнемо успіху в тому, щоб знищити бідність і неуцтво в нашій країні, то будемо не в змозі боротися з проявом релігійної нетерпимості ».

 

Бхатті сказав, що сумнозвісний закон Пакистану про «богохульство» експлуатується як інструмент проти християн. Але він вказав при цьому, що жертви закону про «богохульство» - християни, переслідувані за сумнівними звинуваченнями, майже завжди походять з найбідніших областей Пакистану. Бхатті вважає, що саме в цих регіонах соціальні проблеми найчастіше стають причиною конфліктів, які вдягаються в релігійні форми.

 

Брат Поля Бхатті, Шахбаз Бхатті, був в недавньому минулому міністром уряду Пакистану у справах меншин. Він був убитий ісламістами в березні цього року після того, як запропонував внести зміни до закону про «богохульство».

За матеріалами www.sedmitza.ru