//

Берлінська конференція 2012: Безперервність єврейської присутності в тілі Христа

Гельсінська нарада - це нова форма співпраці. Вона збирає разом вчених - всі вони євреї - належать до різних традицій віри в Ісуса. Цього року зустріч відбудеться в Берліні, з 29 червня по 1 липня.

 

У Гельсінській нараді беруть участь деякі провідні мислителі світу Месіанського єврейства, а також патріарший вікарій івритомовних католиків в Ізраїлі, один з найвпливовіших біблеїстів Церкви Адвентистів Сьомого Дня і кілька блискучих дослідників і письменників Російської Православної Церкви. Зустріч спільно проводять домініканський священик і американський месіанський рабин (обидва, зрозуміло, євреї).

 

Незважаючи на відмінність  конфесійної приналежності та богословської орієнтації, ця група євреїв, що вірять в Ісуса, пов'язана міцними дружніми узами і успішно справляється з критичними пунктами віри й світогляду. Всі учасники переконані, що єврейське самовідчуття має глибоке теологічне значення, яке і далі має знаходити вираження в Христовому Тілі через євреїв, що вірять в Ісуса.

 

Цього року конференція в Берліні (29.6 - 1.7) розгляне місце Тори в житті євреїв-віруючих в Єшуа. Як можуть вони, спираючись на вчення Тори, відповідати на своє особливе покликання як євреїв?

 

Щоб взяти участь у нараді, зовсім не обов'язково їхати в Берлін. Можна слухати всі сесії (англійською мовою) онлайн. Ви, за бажанням, зможете дивитися що відбувається в трансляції або в запису.

 

Запис учасників зустрічі проводиться тут, ще можна брати участь в конференції через сайт

http://www.helsinkiconsultation2012.org/index.php/en/


За матеріалами www.catholic.co.il