//

Бенедикт XVI призначив легата на торжество в Казахстані

7 липня Бенедикт XVI призначив кардинала Анджело Содано, декана Колегії Кардиналів Папським легатом на торжество освячення катедрального собору Пресвятої Діви Марії Фатімської в Караганді. Торжество відбудеться 9 вересня 2012р.

 

Кардинал Содано вже приїжджав у це місто в Казахстані навесні 2003 р. як Держсекретар Його Святості Івана Павла II, для того, щоб освятити наріжний святині. З 2005 по 2011 р. тривало будівництво за спеціальним проектом Карагандинського архітектора В. Сергєєва в неоготичному стилі. Висота його веж сягає 40 м, що робить святиню однією з найвищих будівель в місті. Крім того катедральний собор Пресвятої Діви Марії Фатімської є найбільшим храмом у Казахстані. При храмі була також побудована курія Єпископа Карагандинського, яким з 5 лютого 2011 р. є єрарх з Польщі Януш Калета.

 

Освячення нової катедри є значною подією в історії католицтва в Казахстані, враховуючи те, що ще кілька десятиліть тому католицькі богослужіння проводилися тут таємно і в приміщеннях не призначених для цього.

 

За матеріалами radiovaticana.org