//

Бенедикт XVI: культура, волонтерство і праця - три елементи повсякденної діяльності мирян

"Безкорисливість не здобувається на ринку і до неї неможливо зобов'язати законами. Однак і економіка, і політика вимагають безкорисливості, людей, здатних до безкорисливого дару", - з такими словами Папа Бенедикт XVI звернувся до членів трьох найбільших італійських асоціацій: Церковного руху культурних ініціатив, Федерації християнських служб міжнародного волонтаріату і Християнського руху працівників.


Як повідомляє Радіо Ватикану, представники цих об'єднань прибули 19 травня до Ватикану, щоб взяти участь в аудієнції зі Святішим Отцем на честь ювілеїв своїх організацій. "Культура, волонтерство і праця є трьома важливими елементами повсякденної діяльності мирян, які покликані посилити приналежність до Христа і Церкви, як в особистій, так і публічній сферах суспільства. Світський віруючий включається в процес, коли стикається з однією чи більше з цих сфер і через культурне служіння, солідарну діяльність з тими, хто знаходиться в потребі, і роботу, намагається сприяти людській гідності", - зазначив Бенедикт XVI.

 

Папа підкреслив, що діяльність у сфері культури, волонтерства і праці для християн повинна надихатися милосердною і безкорисливою любов'ю. Для окремого віруючого "це означає навчитися бачити очима Христа і давати іншим те, в чому вони мають термінову потребу, дарувати погляд і жести любові тим, хто цього потребує". "Діючи таким чином, ми не лише свідчимо добро для інших, але і відкриваємо глибоке щастя, за логікою Христа, який віддав усього себе", - сказав Бенедикт XVI.