//

Бенедикт XVI благословив факел миру паломництва до Лорето

Після закінчення вчорашньої загальної аудієнції Бенедикт XVI благословив факел миру для паломництва з Мачерати до Лорето. Цього року ця ініціатива відбудеться вже 33-ій раз. Факелоносця супроводжували єпископи Клаудіо Джуліодорі і Джанкарло Вечерріка з єпархій, в якій відбудеться паломництво.


На питання кореспондента «Радіо Ватикану» відповів керівник прес-центру паломництва п. Еммануеле Сорікетті, який поділився своєю радістю від зустрічі з Папою. Факел миру, благословенний Св. Отцем, вже знаходиться на шляху до Мачерати. Керівник прес-центру також відзначив, що назва паломництва, яка раніше змінювалася щороку, тепер залишиться однаковим. Для назви була вибрана фраза дона Луїджі Джуссані, яку він виголосив на зустрічі Папи Івана Павла II з різними католицькими рухами: «Головний герой історії – жебрак. Христос молиться за серце людини, людське серце молиться про Христа».


«Ми вибрали цю фразу для паломництва, - сказав п. Еммануеле Сорікетті, - тому що вона, як відбійний молоток, прагне утовкмачити в людську свідомість бажання звертатись з молитвою до Когось більшого, до Когось, Хто пересилює реальність, як сказав Папа Бенедикт XVI в Загребі. Ми пропонуємо в ці роки саме цей девіз і закликаємо паломників визнати, що ми всі – жебраки, і що у нас є у Кого просити про допомогу».


І багато віруючих це прекрасно розуміють. У комітет паломництва поступає величезна кількість молитов, які після прибуття в Лорето будуть спалені під час спеціальної церемонії, що символічно доставить всі ці прохання Богоматері.


За матеріалами Радио Ватикан