//

Бенедикт ХVI прийняв Генерального директора ЮНЕСКО

В понеділок, 17 січня, Святійший Отець прийняв на аудієнції пані Ірину Бокову, Генерального директора ЮНЕСКО. В ході зустрічі були порушені питання освіти, науки і культури. Пані Бокова зустрілася потім з Держсекретарем Кардиналом Тарчизіо Бертоне, якого супроводжував Секретар із питань стосунків Святійшого Престолу з державами архиєпископ Домінік Мамберті.

Бесіди з Генеральним директором ООН у справах освіти, науки і культури проходили в теплій і дружній атмосфері. Ці питання особливо цікавлять Святійший Престол, який активно бере участь в роботах ЮНЕСКО. У зв'язку з цим, під час бесід, була підкреслена необхідність інтегрального людського розвитку і важливість забезпечення хорошої освіти. Увага була також звернена на деякі аспекти захисту світової культурної спадщини і охорони довкілля, а також на значення діалогу між народами.

Генеральний директор ЮНЕСКО Ірина Бокова нанесла офіційний візит до Ватикану для поглиблення подальшої співпраці Організації зі Святійшим Престолом. Вона зустрілася з Папою Бенедиктом XVI з метою зміцнити спільні проекти міжкультурного і міжрелігійного вмісту. На зустрічі пані Ірина Бокова підкреслила близькість між прихильністю Папи до справи різностороннього діалогу і діяльністю ЮНЕСКО в сферах освіти, науки і культури, покликаної сприяти глобальній співпраці. Генеральний директор підтвердила свою спрямованість до «нового гуманізму» як абсолютного пріоритету її мандату і важливість, в зв'язку з цим, міжконфесійного діалогу. Ватикан не є державою-членом ЮНЕСКО, але має місію постійного спостерігача при Організації впродовж більше 50 років.

 

Джерело: Agnuz

фото www.unesco.org