//

Архиєпископ Вельйо: необхідно правдиво показати явище еміграції

15 червня у Римі відбулася презентація "глосарію еміграції та притулку", документу Європейської еміграційної мережі, в якому містяться роз'яснення всіх термінів і понять, що використовуються у цій сфері. У заході взяв участь архиєпископ Вельйо, голова Папської ради душпастирства емігрантів і подорожуючих.

 

У своїй доповіді єрарх зазначив, що Церква має великий досвід у сфері допомоги емігрантам і бере участь у багатьох ініціативах. "Навчання Церкви охоплює дуже важливі теми: справедливий розподіл благ, рівність прав усіх людей, свобода пересування, свобода совісті і повага до неї, обов'язок турботи про емігрантів, а також обов'язки емігрантів", - пояснив архиєпископ Вельйо. Єрарх зауважив, що документи Другого Ватиканського собору, енцикліки і папські послання, в повноті охоплюють тему еміграції і дають настанови не тільки політичним діячам, але всім людям. "Папська рада душпастирства мігрантів і подорожуючих, від імені Святішого Отця, має завдання реалізовувати ці настанови не тільки в церковній сфері, але також у співпраці з національними та міжнародними організаціями", - зазначив архиєпископ.

 

Єрарх закликав до солідарності у сприянні загальному визнанню гідності та основних прав кожного емігранта. Крім того, глава Папської ради душпастирства емігрантів і подорожуючих говорив про численні відмінності між людьми та культурами, що є справжнім багатством народів. "Нашій ідентичності, що базується на християнському вихованні і західній традиції, характерно зустрічатися із негативним сприйняттям", - зазначив єрарх. Архиєпископ Вельйо зазначив, що, на жаль, сьогодні ще існують прояви ворожості до іноземців, які видно не тільки на індивідуальному рівні, але також культурному, релігійному і політичному. "Тому необхідно правдиво показати великий феномен еміграції, який хоча і включає в себе проблематичні аспекти, але в той же час є фундаментальною можливістю для багатьох функціональних аспектів приймаючої країни, країни походження і для солідарності між усіма людьми", - зазначив голова Папської ради душпастирства емігрантів і подорожуючих, архиєпископ Вельйо.

 

Джерело: Радіо Ватикан