//

Апостольський вікарій Тріполі: біженці в Лівії сподіваються на допомогу Церкви

Біженці, що знаходяться зараз в Лівії, сподіваються на допомогу Католицької Церкви. Про це повідомив апостольський вікарій в Тріполі єпископ Джованні Інноченцо Мартінеллі, з сумом повідомляючи, що лівійська католицька спільнота на даний момент не може надати підтримку всім потребуючим.


Як розповів єпископ, безліч біженців звертається в Католицьку Церкву з проханням допомогти їм втекти до Європи. «Ми, у свою чергу, намагаємося вмовити їх шукати притулок в Тунісі, - повідомив Мартінеллі. – Саме там зараз знаходяться міжнародні гуманітарні організації, які можуть їм допомогти».


За словами єпископа, недавно хтось намагався відправити до Італії корабель з 400 біженцями. «У результаті корабель повернувся назад – говорять, зламався мотор. А можливо, хтось просто вирішив нажитися на чужій біді.» - закінчив Мартінеллі.


Апостольський вікарій знову підкреслив, що західним країнам слід негайно припинити бомбардування Лівії і що вирішити конфлікт військовим шляхом неможливо. Крім того, Мартінеллі додав, що сподівається на посередництво Африканської ради у врегулюванні ситуації.

 

Джерело: www.blagovest-info.ru