//

Апостольська Пенітенціарія організовує форум на тему сповіді

5 березня у Римі розпочалася ХХІІІ зустріч про значення Таїнства сповіді, організатором якої є Апостольська Пенітенціарія. Як повідомляє Радіо Ватикану, у заході бере участь понад 700 священнослужителів із 84 країн світу. Вони розважатимуть про значення цього Таїнства у сучасному контексті, про роль священика та зміцнення його знань.


Регент Апостольської Пенітенціарії, єпископ Джанфранко Джиротті зазначив, що відкриття заново Таїнства сповіді багато у чому залежить від священиків та їх усвідомлення того, що вони є носіями цінного та незамінного служіння. "Блаженний Іван Павло II говорив, що священнослужителі, уділяючи вірним благодать примирення через Таїнство покаяння, здійснюють вищий акт у своєму священстві, після здійснення Євхаристії", – зазначив Архиєпископ Джиротті.

 

"Наша зустріч має на меті зміцнити компетенцію та знання сповідників, щоб під час уділення Таїнства сповіді, вони завжди керувалися вченням Католицької Церкви", – підкреслив єрарх. Він зазначив, що існує багато способів вирішення різних проблем, але сповідник повинен насамперед діяти відповідно до принципів вчення Церкви.

 

"Добрий сповідник повинен завжди бути відкритим, спокійним, і перш за все не поспішним, він завжди повинен бути ввічливим і не забувати про те, що виконує батьківську роль, так як відкриває вірним серце Отця: уособлює образ Христа, Доброго Пастиря", – сказав єпископ Джиротті.

 

Звертаючись до вірних, які готуються до сповіді, єпископ зазначив, що важливо відкрити для себе значення цього Таїнства, яке є Таїнством святості, дуже важливим для життя християн.