//

Зцілення – між вірою і наукою

Охорона здоров'я не економічна справа, але, насамперед, допомога потребуючій особі. Про це нагадав Архиєпископ Зигмунт Зімовскі під час науково-практичної конференції на тему «Що означає бути зціленим сьогодні?».

 

Протягом двох днів присутні у французькій святині Пресвятої Богородиці вчені та люди Церкви говорили про зв'язок поміж вірою та здоров'ям. Зустріч організувало Люрдське бюро медичної оцінки та Міжнародна медична комісія. Виступаючи на форумі, голова Папської Ради з пастирського піклування про здоров'я говорив про вкрай важливе значення науково-технічного розвитку світу релігії.

 

Архиєпископ Зімовскі зазначив, що впродовж століть вчені та віруючі дослухалися одні до одних, виявляли повагу в загальному пошуку правди, особливо для хворої людини.

 

Він звернувся до влади і міжнародних організацій, щоб керувалися спільним добром, а не вираховуванням користі, яку можна здобути на людськім горі та стражданні пацієнтів.

 

Глава ватиканської дикастерії закликав представників фармацевтичного бізнесу, щоб їхні пошуки з метою отримання прибутку не переважали над іншими людськими цінностями, щоб вони були чутливі до потреб людей, які не мають соціального захисту, а з думкою про них впроваджували ініціативи для бідних.

 

За матеріалами wiara.pl