//

Зростання покликань в Домініканській республіці

«У Домініканській республіці відбувається відчутне зростання покликань», - заявив владика Рамон де ла Роза, Архиєпископ Метрополітано єпархії Сантьяго де лас Кабальєрос. У останньому випуску статті, яку він видає щонеділі під назвою «Свідчу і запевняю», прелат розповів про стан висвячування в єпархії і країні. Він підкреслив, що на даний момент в Сантьяго є 120 священиків. Семінаристів - 70, більшість з них молоді.

 

У єпархії є також 52 кандидати на постійних дияконів, 110 рукопокладених в Сантьяго і 500 по всій країні. «Їх робота в спільноті тиха, проходить майже непоміченою, але вона дуже ефективна», - пише прелат.

 

Навчання дияконів триває чотири роки. Ті, що навчаються одночасно працюють, щоб утримувати себе і свої сім'ї. Дияконську службу вони виконують абсолютно добровільно, з великим відчуттям великодушності.

 

Відносно посвячених дів прелат сказав, що «один з фактів, який не перестає дивувати його, - це те, що Бог закликає до різних покликань і служб, як це відбувається у випадку з дівчатами, які, надихнувшись внутрішнім голосом Бога, вважають за краще залишатися дівами і незаміжніми в своїх домах, зі своїми сім'ями, продовжуючи виконувати свою роботу, але при цьому більше часу приділяють наданню допомоги та іншим службам».

 

Зовні вони виглядають як «дівчата, які не вийшли заміж, і про яких говорять, що вони не знайшли собі чоловіка, але вони дають приватну обітницю невинності і цнотливості, а ті, хто бажає, можуть узяти це зобов'язання прилюдно.


На даний час в Сантьяго є 13 жінок, що ведуть такий спосіб життя.

 

Більшість монахинь, посвячених в Церкві, об'єднуються в релігійні згромадження, світські установи та інші асоціації, проживаючи, зазвичай, в спільноті. У єпархії Сантьяго на сьогоднішній день є 55 спільнот такого типу, кожна з яких налічує мінімум трьох членів, а всього біля 200 монахинь, що «повністю присвячують себе наданню допомоги та іншим службам».

 

На завершення Архиєпископ відзначив, що в єпархії є понад 700 братів і більше 2000 служителів, що приносять Причастя в будинки майже 6000 хворих, які не можуть прийти до Церкви.

 

Джерело: catholic.uz