//

Жадібність комуністів –мотив переслідування Церкви

Жадібність комуністів є головною причиною переслідування Церкви у В’єтнамі. Про ситуацію католиків у цій далекосхідній країні у телеінтерв’ю розповів директор агенції AsiaNews.

 

 

О.Бернардо Цервелла зауважив, що  на сьогоднішній день В’єтнам переживає перехід від соціалістичної економіки до вільного ринку. Комуністичні діячі використовують цей момент, щоб збагатитись на нерухомості, конфіскованій в католиків.  Ці дії нелегальні, а визнавці Христа мають свої права і повинні боротися за їх дотримання. Великою проблемою є хабарі та самоволя адміністрації. Доля католиків дуже часто залежить від примх місцевого апарату.

 

На думку о.Цервелла, наразі у В’єтнамі не можна говорити про існування свободи віровизнання, а лише про певну толеранцію. Важливими союзниками в боротьбі за релігійну свободу В’єтнаму є міжнародний бізнес, який бореться з корупцією, та інтернет, який дає певну свободу слова. Але це не змінює факту, що Китай і В’єтнам залишаються найбільшими переслідувачами християн в Азії.

 

За попередні століття за Христа віддало життя 200 тисяч в’єтнамських громадян. Винятковий зв'язок між азійською церквою та Апостольським Престолом сформувала місія єзуїтів та постаті святих цього народу.

 

За матеріалами: Radio Watykanskie