//

Завтра Папа відповість на запитання телеглядачів

Папа Бенедикт XVI стане першим папою римським, який візьме участь у телешоу. В п’ятницю, 22 квітня, італійський телеканал RAI Uno транслюватиме програму «На Його образ – спецвипуск до Страсної П’ятниці», в якій Папа відповість на запитання глядачів.


Зі всіх запитів, поданих з усіх куточків світу, було вибрано кілька людей, які зададуть Папі запитання. Серед них мусульманка з Узбережжя Слонової Кістки, котра хоче дізнатись більше про Ісуса, як вчителя миру. Також у ефірі прозвучить питання від семи християнських студентів з Багдаду, Ірак.


На вебсторінці програми сказано, що глядачі зможуть почути «питання від матері-італійки, син якої довгий час був у комі, а також від дівчинки-японки, котра хоче попросити Папу пояснити причину нещодавнього землетрусу в її країні».


Програма починається о 14:10 місцевого римського часу.


Ведучий програми Розаріо Карелло каже, що надіється, що ця програма нагадає глядачам про важливість цього дня. «Це відчуття втратилось» - каже він, припускаючи, що для всіх телеканалів Страсна П’ятниця стала «таким днем, як і всі інші».


У зв’язку із теперішньою ситуацією, команда п. Карелло вирішила відновити попередній формат програми, коли глядачі могли задавати питання про Ісуса. А хто ж може відповісти на ці питання краще, ніж Папа?


Пан Карелло розповідає, що спочатку ця ідея видалась їм «несамовитою», але вони побачили «в стилі Папи Бенедикта щось таке, що підштовхнуло хоча б запропонувати йому цю ідею». В результаті: «Ми запропонували, і Папа погодився.» Він також описує нагоду бачити і чути Папу Бенедикта в цій програмі як «надзвичайну».


За матеріалами CNA