//

Завершились святкування 200-ліття від дня народження о. Маркіяна Шашкевича

У неділю 6 листопада, Божественною Літургією за упокій душі отця Маркіяна Шашкевича в архикатедральному Соборі Святого Юра завершились урочистості присвячені 200-літтю від дня народження о. Маркіяна Шашкевича.

 

Преосвященнішому владиці Венедикту, Єпископу-помічнику Львівському, який очолив цю Літургію, співлужили духовенство Львівської Архиєпархії, ректорат Львівської Духовної Семінарії Святого Духа, Українського Католицького Університету, а також на молитві були присутні представників місцевої та обласної ради і чисельна громада м. Львова, які в цей день прийшли до храму, щоб вшанувати пам’ять о. Маркіяна Шашкевича.

 

Звертаючись до слів недільного Євангелія, Архиєрей у своїй проповіді сказав: «Господь, сіючи своє слово звертається до кожного з нас, а ми є тією землею наскільки приймаємо ми це слово чи ні. Добре зерно дає добрий плід, так само легко бути добрим серед добрих, легко бути святим серед святих, але важко вести християнське життя в обставинах складних. Саме трудність життєва і показує нам які ми є. Отець Маркіян Шашкевич через ціле своє коротке життя мав терпіння, його постійно переслідували, мав зради, нерозуміння від інших людей, тому саме ці труднощі, клопоти та біди, які пережив цей хворобливий сільський парох, були добрим плодом, доброю землею, на яку впало це слово Господнє».

 

В кінці літургії владика Венедикт подякував усім за присутність, в особливіший спосіб семінаристам Львівської Духовної Семінарії Святого Духа, для яких о. Маркіян є прикладом священичого служіння, служіння Господеві та своєму народу, представникам міської та обласної рад, також пану Андрію Садовому міському голові Львова за розуміння важливості особи Маркіяна Шашкевича для міста і  цілого нашого народу.

 

Роман Соколенко,
прес-служба Львівської Архиєпархії