//

Замах на Архиєпископа Кіркуку

Вночі з 10 на 11 січня група терористів з Багдаду робила спробу вбити халдейського митрополита Архиєпископа Луїса Сако.

 


Сам Архиєпископ не постраждав, як і його найближчі співпрацівники, але поранено 5 поліцейських, які охороняли його будинок.  Загинуло двоє з терористів, одного арештовано. За даними місцевих слідчих ціллю атаки міг бути не Архиєпископ Сако, а туркменська посол в ірацькому парламенті, будинок якої знаходиться поруч і був вже обстріляний три дні тому .

 


Напад відбувся так: о 1:45 за місцевим часом до будинку Архиєпархії під’їхало  двоє озброєних мужчин і почали стріляти в поліцейських. Останні одразу відповіли вогнем, а на допомогу їм поспішили поліцейські із запаркованого поблизу автомобіля.


На момент замаху Архиєпископ власне повернувся разом з одним священиком із душпастирського візиту на парохію Пресвятої Діви Марії в Кіркуці.

 


Причини нападу наразі не відомі.  Інформатор місійного агентства AsiaNews дивується: «Як терористи могли подумати, що замах буде вдалим? Очевидно те, що вони не були до нього добре приготовані». Нападники, очевидно, не орієнтувались на місцевості, бо осідок Архиєпископа знаходиться на одній з головних вулиць, його добре охороняють, там багато військових і поліції, а поруч живе також губернатор провінції.

 

За матеріалами: wiara.pl