//

З Сирії до Лівану втекло вже близько 20 тис. осіб

Становище біженців з Сирії до Лівану є щоразу складнішим. Припускається, що їх кількість становить вже близько 20 тисяч. Офіційні дані ООН говорять про 9 тисяч зареєстрованих біженців, однак директор «Caritas» в Лівані розповів про те, що більшість біженців відмовляються від реєстрації.


Причиною відмови від реєстрації є або приналежність в минулому до різних збройних угрупувань, або ж страх перед прикрими наслідками, які можуть зустріти їх родини в Сирії. Більшість біженців не хочуть, щоб їх фотографували і відмовляються подавати свої особисті дані. Вони бояться репресій як зі сторони сирійського режиму, так і місцевої опозиції.


Як повідомив о. Сімон Фаддул, серед біженців є і християни, і мусульмани. До Лівану вони прибувають виснажені та відчайдушні.


Як інформує Радіо Ватикану, впродовж останніх двох місяців гуманітарне становище на півночі Лівану значно погіршилося. Щодня прибувають нові біженці. Якщо так триватиме надалі, ситуація може вийти з-під контролю. Слід додати, що ліванський «Caritas» в певних частинах південно-східного Лівану є єдиною благодійною організацією, що базується виключно на роботі волонтерів.