//

З нагоди беатифікації Івана Павла II буде випущена пам'ятна марка і медаль

29 квітня в палаці Вікаріату в Римі відбудеться презентація пам'ятної марки і медалі з нагоди  беатифікації Папи Івана Павла II. У їх створенні взяли участь Римська єпархія, італійське Міністерство економічного розвитку, Пошта Італії, Державний Поліграфічний інститут і монетний двір. Пам'ятну марку можна буде придбати в будь-якому поштовому відділенні Італії.

 

На презентації в палаці Вікаріату будуть присутні кардинал Агостіно Валліні, римський вікарій Святійшого Отця, доктор Джанні Летта, секретар ради міністрів, п. Паоло Романі, міністр Економічного розвитку і керівники Пошти Італії і Державного Поліграфічного інституту і монетного двору.

 

1 травня в поштовому відділенні перед собором Св. Петра і в італійських єпархіях, які долучилися до цієї ініціативи, можна буде придбати пам'ятну марку. Штемпелі персоналізуватимуться для кожної єпархії


.
Також з 1 травня вийде в продаж пам'ятна медаль Beatificatio Joannes Paulus II трьох видів: із золота, срібла і латуні. На аверсі медалі зображений Папа Іван Павло II, по канту проходить напис Beatificatio Joannes Paulus II і дата Dies I – V – MMXI. На реверсі медалі на першому плані  папський герб Івана Павла II і під ним напис TOTUS TUUS.

 

Джерело: Радіо Ватикан