//

Євросоюз підтримає християн Іраку

Підтримка християн в Іраку сприяє зміцненню миру в країні. Цю думку висловив польський євродепутат Ян Oльбрихт під час зустрічі з двома халдейськими священнослужителями, які відвідали штаб-квартиру Європарламенту.

 


Архиєпископ Матті Башар Варда Ербіль і Еміль Шімоун Нона Мосул минулого тижня прибули до Брюсселя з ініціативи організації Допомога Церкві в потребі. У ході зустрічі обговорювали становище релігійних меншин в Іраку, яке представники Європейського Союзу оцінюють як досить критичне. Також йшлося про значний внесок віруючих в Христа у сферу освіти. Іракські християнські школи мають високий престиж через високий рівень викладання, що може бути важливим чинником у формуванні вільного і людянішого суспільства.

 


Візит іракських єрархів до Брюсселя був частиною кампанії Допомога Церкві в потребі серед політичних кіл Старого континенту. Його метою є привернути увагу в Європейському Союзі до переслідування християн у світі. Як заявив італійський депутат Європарламенту Маріо Мауро, «якщо ми не даємо відповідь на політичні переслідування, з якими стикаються християни в мусульманських країнах, то виправдовуємо очікування Аль-Каїди». Ян Oльбрихт додав, що допомогти християнам в Іраку «вклад у справу примирення і міцного миру в країнах з мусульманською більшістю населення, в той час як політична відповідь на насильство схильна до фанатизму».

 


За матеріалами Radio Watykańskie