//

Європейські єпископи відзначають лауреатів Нобелівської премії з медицини

 Комісія єпископату країн Європейського Союзу висловила своє задоволення у зв'язку з наданням британському  і японському дослідникам 8 жовтня Шведською академією наук Нобелівської премії в галузі фізіології і медицини за 2012р.

 

Джон Гердан і Сінья Яманака розробили метод отримання стовбурових клітин людини з неембріональних тканин.  Яманаці вдалося за допомогою генетичних маніпуляцій "перепрограмувати" клітини, які вже "дістали" певну спеціалізацію в організмі.


"Це великий крок у визнанні ключової ролі, яку неембріональні стовбурові клітини відіграють у розвитку нових медичних методів лікування, в якості альтернативи використання стовбурових ембріональних клітин людини", - зазначили європейські єпископи.

 

Єрархи наголосили, що в той час, як дослідження над ембріональними стовбуровими клітинами, про неетичність чого постійно говорить Церква, піддаються останнім часом фіаско, розробка наукових методів і технологій в області альтернативних стовбурових клітин отримала новий імпульс для розвитку.


Єпископи ще раз звернулися до Європейського суду, щоб не дозволяв патентування біотехнологічних винаходів з використанням ембріональних стовбурових клітин. Комісія єпископату країн Європейського Союзу закликала установи ЄС прийняти норми проти фінансування досліджень, в ході яких знищуються людські ембріони або використовуються ембріональні стовбурові клітини.

 

За матеріалами be.radiovaticana.va