//

Євангелізацію не можна замінити діалогом чи філантропією

"Участь мирян у євангелізації вже змінила життя Церкви і завжди є великим знаком надії. Однак,  повинно заново відкрити для себе, чим насправді є євангелізація", – про це зазначив кардинал Станіслав Рилко у статті-розважанні над змістом місії та євангелізації у Церкві.

 

Глава Папської Ради У Справах Мирян підкреслює, що у зв’язку із нестримним релятивізмом сьогодні існує  велике замішання, коли йдеться про розуміння суті місії. "Панує мода на замінення місії діалогом, в якому всі позиції рівні, або також до зведення місії виключно до розвитку людини, з переконанням, що достатньо допомогти людям у тому, щоб вони бути більш вірними своїй релігії". Кардинал зазначає, що це помилкова концепція, яка виключає необхідність навернення. Євангелізація не є якоюсь додатковою діяльністю, а сенсом існування Церкви, що є таїнством спасіння. "Хто зустрів Христа, має обов’язок Його проповідувати, а той, хто Його ще не пізнав, має право почути про Нього", – пише кардинал Рилко.

 

Услід за кардиналом Йозефом Ратцінгером ієрарх вказує, що складність євангелізації сьогодні полягає також у тому, що світ намагається переконати нас у відсутності Бога. "Те, чи є Бог, чи Його немає, має принципове значення. На жаль, ми, християни, також живемо так, наче Бога не існує", – пише глава папської Ради у Справах Мирян, водночас підкреслюючи, що євангелізація є свідченням слова і життя, що черпає свої сили у зустрічі з Богом, тобто молитві, бо в іншому випадку вона не має сенсу.

 

За матеріалами Radio Watykańskie