//

Єпископи Замбії закликають голосувати за високоморальних кандидатів

З нагоди президентських і парламентських виборів у Замбії Конференція Єпископів цієї африканської країни спільно з Радою Церков і Євангельською асоціацією, звернулися до громадян країни зі зверненням, у якому закликають голосувати за політичних лідерів, які мають у своїх політичних, економічних і соціальних програмах реальні пропозиції з виведення країни з бідності і труднощів, які переживає просте населення.

 

Це звернення має на меті сприяти відповідальному голосуванню, щоб до управління країною "прийшли люди з високими моральними якостями, уважні до проблем людей і здатні відповісти на їхні потреби". У зверненні наголошується також позитивний внесок, що зробив у розвиток країни президент країни Рупіа Банда. Ця позиція збігається з поглядами деяких соціалістичних партій і профспілок. "Незважаючи на економічні і матеріальні труднощі, з якими зустрічаються багато громадян Замбії, навіть багато міжнародних організацій визнають, що країна зробила великий крок вперед у розвитку економіки у порівнянні з іншими державами африканського континенту. Зараз головним завданням є вибір такого лідера, який буде здатний перемогти бідність в країні", – наголошується у зверненні.

 

Це послання є вже другим за останній рік зверненням католицьких ієрархів щодо політичної ситуації в країні. У червні 2011 державні ЗМІ звинувачували Церкву у підтримці політичної опозиції. У відповідь на це глава єпископату Замбії, архиєпископ Джордж Лунгу, опублікував спеціальне послання, в якому висловився про надуманість цих звинувачень і пояснив позицію католицького соціального вчення.

 

За матеріалами Радыё Ватыкана