//

Єпископи США: нові закони в сфері медицини порушують свободу совісті

Адміністрація Президента США Барака Обами ухвалила рішення, згідно з яким, починаючи з 2013 року всі медичні установи країни, включаючи католицькі, повинні надавати контрацептиви і абортивні препарати на вимогу клієнта.

"Порушенням свободи совісті та віросповідання" назвали таке рішення члени Конференції єпископів США, повідомляє radiovaticana.org. "Президент сказав нам про те, що ми маємо рік на те, щоб знайти шлях, яким ми будемо йти проти власної совісті", - сказав архиєпископ Нью-Йоркський Тімоті Долан. Єрарх зазначив, що "змушувати американців йти проти совісті або порушувати медичне законодавство -  це неморально". "Не можна  змушувати американців діяти так, немов би вагітність це хвороба, якої треба позбутися за всяку ціну", - сказав архиєпископ.


Єрарх зазначив, що федеральна влада країни вже змушує окремих людей і організації купувати препарати всупереч їхній совісті. "Потрібно пригадати лідерам, які вибрані до Конгресу, що терміново необхідно відновити релігійну свободу і свободу совісті", - сказав архиєпископ Долан.