//

Єпископи Словенії закликають до участі в парламентських виборах

Католицькі єпископи Словенії відправили спеціальне послання з нагоди парламентських виборів, які пройдуть в країні 4 грудня 2011.  У своєму зверненні єрархи наголошують, що це є єдиним приводом для громадян безпосередньо вплинути на майбутнє країни. "Від останніх виборів ситуація в Словенії значно погіршилася. У країні панує сильна економічна і моральна криза", - пишуть єпископи. "Нам потрібна держава, яка ґрунтується на принципі справедливості і чесності, яка створить умови сталого економічного зростання з новими місцями праці та справедливим розподілом благ", - зазначають католицькі єрархи.


Вони звертають увагу на те, що Словенія має стати "демократичною державою, в якій буде поважатися життя і гідність людини, яка буде захищати сім'ю, приділяти належну увагу освіті молоді, буде піклуватися про людей, що знаходяться в потребі і випробуваннях, а також про навколишнє середовище".


Єпископи закликають католиків вибрати таких депутатів, які будуть визнавати важливість християнських цінностей в суспільстві. Вони нагадують слова блаженного єпископа Антона Мартіна Сломшека: "Голосуйте мудро, вибирайте добре. Як постелите, так і виспитесь".


За матеріалами www.radiovaticana.org