//

Єпископи Польщі про красу богопосвяченого життя

Краса релігійного покликання, яке є плодом живої віри, посиленої молитви та прикладом християнського життя в сім'ї та спільноті Церкви - читаємо в пастирському листі польських єпископів з нагоди Дня богопосвяченого життя.

 

День богопосвяченого життя відзначаємо сьогодні, в день свята Стрітення Господнього.

 

Польські єпископи в пастирському листі "Мужність, щоб іти за Ісусом," наголосили на красі релігійного життя та висловили бажання, щоб "сім'ї, парафії та спільноти стали сприятливими осередками для створення та розвитку релігійної покликання". Вони нагадали, зокрема, що "в християнстві, тим паче в релігійному житті, не йдеться про теорії чи здобування духовної кваліфікації. Йдеться про Ісуса. Він є ціллю, до якої ми прагнемо, а також дорогою, що веде нас до цієї цілі. "

 

Єпископат також звертає увагу на те, що дуже часто перешкодою у реалізації покликання до богопосвяченого життя є "брак виходу з дому." Молоді люди можуть боятися втрати сім'ю, а батьки - втратити дочку чи сина. "Проте жодне життя не буде зрілим та дорослим, поки людина не вийде з дому, поки не втратить відчуття дитячої безпеки та мандрівки в невідоме майбутнє" – наголосили єпископи. Звертаючись до батьків тих, хто розпізнав своє покликання в житті, застерігають: "Якщо ми не випустимо їх з гнізда – вони не стануть самостійними, не навчаться любити та приймати любов та втратять своє покликання."

 

 

За матеріалами КАІ