//

Єпископи побудують тисячі будинків

Католицькі єпископи Філіппін шукають коштів для будівництва тисяч будинків для жертв грудневої повені на острові Мінданао, що забрала майже  1 200 життів, повідомляє wiara.pl. Сотні тисяч людей тоді були змушені залишити свої помешкання.

 

Так, згідно з планом єпископату мають бути зведені 400 будинків у місті Кагаян-де-Оро, ще 400 "перехідних домів" в Ілігані  і 200 тимчасових місць перебування у Думагуеті на острові Негрос.


Виконавчий секретар Комісії з соціальних питань Конференція католицьких єпископів Філіппін о. Едвін Ґаріґес заявив, що дата початку будівництва залежить від того, коли буде знайдено кошти, насамперед від Карітасу, в якого єпископи попросили 70 млн. песо (1,6 млн. доларів). Водночас він сподівається, що це відбудеться вже у середині лютого. Хоча все ще надходить продовольча допомога жертвам повені, однак їх основною потребою є дах над головою.


Зараз є 10 тимчасових наметових містечок, але потрібне переселення і забезпечення людей житлом на тривалий час, бо в інакшому випадку вони будуть повернутися у небезпечні райони.


Органи державної влади та інші організації теж мають намір допомоги вирішити житлові проблеми постраждалих, які в даний час живуть у наметових містечках, школах і церквах. Єзуїтський університет Атенеум у Кесон-Сіті планує побудувати 200 будинків у двох містах, які найбільше постраждали від повені, спричиненої тайфуном, що пройшов південною частиною Філіппін у ніч з 16 на 17 грудня минулого року.

 

За матеріалами info.wiara.pl