//

Єпископи Нігерії попереджають про зріст напруги між мусульманами і християнами

«Відносини між християнами та мусульманами в Нігерії стають щоразу напруженішими. Через постійне повторювання нападів на церкви у вірних зростає почуття гніву, над яким ми, єпископи, потрохи втрачаємо контроль», – попереджає нігерійський єпископат у заяві на тему кризової ситуації в цій країні. У заяві також підкреслюється, що насильство з боку ісламського угрупування Боко Харам є сліпим, заторкує невинних людей, в тому числі і мусульман. Основна відповідальність за забезпечення безпеки громадян лежить на державі. І хоча останнім часом владі вдалося здійснити важливі кроки у цьому напрямку, ситуація надалі погіршується.


Єпископи із визнанням приймають усілякі позитивні жести зі сторони мусульманської спільноти, в тому числі і засудження тероризму багатьма релігійними лідерами. Однак, на думку єпископату, словесних заяв вже не достатньо. Зі сторони мусульман вони очікують на конкретні вчинки, які закличуть терористів до порядку.


Звертаючись до християн, єпископи нагадують, що їх головною зброєю є молитва. Тому закликають вірних до, наприклад,  щоденної молитви вервиці в сім’ях. Проте вони остерігають, що єдиної молитви не вистачить. Християни повинні бути чуйними і самі дбати про свою безпеку, поважаючи головний закон, – зазначається у заяві нігерійського єпископату.


Тим часом в Нігерії знову доходить до людських жертв. В Кано і Даматуру терористи обстріляли поліцейські відділки. Загинуло чотири особи.


За матеріалами radiovaticana.org