//

Єпископи Мальти про соціально-культурну ситуацію в країні

Католицькі єпископи Мальти скерували спеціальне звернення до віруючих, в якому заторкнули актуальні питання, що стосуються життя католиків у соціально-культурному контексті острова.

 

Єрархи звернули увагу на три головні проблеми, з якими сьогодні стикаються жителі Мальти. Однією з таких проблем є легалізація розлучень. На думку єрархів, новий закон, який дає право на розлучення, послабить мальтійське суспільне життя, оскільки розлучення дуже болюче ранять усіх, незалежно від віросповідання і поглядів на життя.

 

Другою проблемою соціальної реальності, на думку єрархів, є випадки сексуальних злочинів, які скоюють священики, бо це ранить і Церкву і все суспільство. Єпископи висловили свої співчуття і солідарність з жертвами і засудили такі злочини.

 

І, нарешті, третя проблема, на яку звертають увагу католицькі єрархи Мальти, – це  швидкість, з якою змінюється сучасний світ. На думку єпископів, – це викликає численні занепокоєння людей, які неготові до змін і нездатні швидко орієнтуватися в мінливій реальності. "Бути християнином теж не легко в такому контексті", – зазначають єрархи. Вони закликають черпати сили для щоденних виборів в молитві та запрошують до християнської солідарності з найслабшими членами суспільства. "Без цих елементів не можемо бути справжніми учнями Христа", – нагадують мальтійські єпископи.

 

За матеріалами Ватыканскае радыё