//

Єпископи Франції зустрілись у Лурді

4–9 листопада в Лурді проходить пленарна асамблея Конференції Єпископів Франції. Під час зустрічі французьких єрархів відбудуться вибори нового голови єпископату, а також керівників різних секцій.

 

У центрі уваги єпископів етико-соціальні виклики, перед якими стоїть французьке суспільство, питання, пов'язані з новою євангелізацією, екологією, інтернетом і проблемами сімей.

 

Голова єпископату Франції Архиєпископ Парижа кардинал Андре Арманд Вен-Труа в своєму вступному слові звернув увагу на проблеми, що стосуються майбутніх президентських виборів у Франції 2012 року, а також зустрічі лідерів «Великої двадцятки», яка проходить у Каннах.

 

У зв'язку з підготовкою до Синоду Єпископів про нової євангелізації, який пройде в Римі в жовтні 2012 року, на одному із засідань єпископату будуть представлені результати опитувань, проведених у французьких єпархіях на цю тему.

 

Єпископи також обговорять проблеми священнослужителів, підіб’ють підсумки Всесвітніх Днів Молоді, які пройшли в Мадриді. На засідання єпископату запрошений письменник і журналіст Жан-Клод Жильбо, який виступить з доповіддю на тему: «Питання – як сьогодні жити?».

 

За матеріалами: Ватыканскае Радыё