//

Єпископат Швейцарії про взаємне визнання хрещення в різних християнських спільнотах

Взаємне визнання хрещення різними християнськими церквами, закон про надання притулку і нові правила щодо запобігання сексуального насильства були серед питань, що розглядалися на пленарному засіданні Асамблеї єпископів Швейцарії.

 

Єпископи цієї країни зібралися в бенедиктинському монастирі Айнзідельн. В основному вони обговорювали актуалізацію існуючої з 1973 р. угоди між Федерацією швейцарських протестантських церков і Католицької Церкви про взаємне визнання уділеного у цих Церквах хрещення. Проект нової угоди з цього питання буде включати і інші християнські громади, пов'язаних з платформою CTEC (Співдружність праці християнських Церков в Швейцарії). Він виходить на основі підписаної у 2005 році Європейської екуменічної хартії, а  також католицько-протестантського звіту про таїнство Хрещення, опублікованому в цьому році.


Щодо інших тем, єпископи підкреслили необхідність зосередити увагу на гідності і правах людини в контексті осіб, що прагнуть отримати притулок у Швейцарії. Нагадування про людську солідарність та справедливість має пряме посилання на оголошення впровадження в країні нового, відкоректованого закону про отримання притулку. У зв’язку із цим єпископи нагадують слова Папи Бенедикта XVI, які він сказав у Ареццо: бути солідарними з бідними означає визнати проект Бога-творця, який зробив всіх людей однією сім'єю.

 

За матеріалами radiovaticana.org