//

Єпископ здивований зізнаннями камердинера

Ординарій італійської єпархії Карпі, якого Паоло Габріеле назвав одним з ненавмисних інспіраторів крадіжки документів з папського столу, висловив здивування вчорашніми зізнаннями колишнього папського камердинера. Процес над звинуваченим і далі триває у Ватикані.


Єпископ Франческо Кавіна звернув увагу на факт, що документи почали витікати у 2006 році, коли він ще не знав Габріеле. «Я познайомився з ним поза Ватиканом, у католицькій школі, до якої ходять його діти. Я проводив там серію катехитичних зустрічей з батьками. З цієї нагоди і з огляду на те, що ми обидвоє працювали в Апостольській Столиці, розпочалось наше знайомство» - пояснив єрарх і додав, що їх розмови завжди стосувались дітей чи родини і «нічого більше».


Під час другого засідання Трибуналу Держави Ватикан колишній папський камердинер ствердив, що не мав спільників, але назвав імена семи осіб, розмови з якими «підкинули йому думку» про збирання довірених документів. Серед них Габріеле назвав імена кардиналів: Анджело Комастрі (папський вікарій для держави Ватикан і архипресвітер базиліки св.Петра) і Паоло Сарді (емеритований віцекамерленго Церкви, а до того – працівник держсекретаріату), єпископ Франческо Кавіна, ординарій італійської єпархії Карпі, а також Інгрід Стампа, яка належить до кола найближчих співпрацівників Папи Бенедикта XVI.


За матеріалами info.wiara.pl