//

Єпископ Єрусалиму про майбутнє християн Святої Землі

У Швейцарії 15 вересня пройшла конференція, присвячена ситуації християн у Святій Землі. У ній взяв участь єпископ Єрусалиму Віяльм Шомалі. У своєму виступі він зазначив, що тривалість конфлікту у Святій Землі не дозволить вирішити питання про визнання незалежності Палестини, але в той же час сказав, що можливе її визнання з боку ООН, як держави «не члена» організації. «Для цього потрібно багато молитися і сподіватися всупереч сумнівам», – зазначив єпископ Шомалі.


Єрарх підкреслив, що «доля християнської меншини у Святій Землі залежить від еволюції мирного процесу, але також від здатності християн жити, як вільні та рівноправні громадяни, серед мусульманської та єврейської більшості. Вони повинні в своїй вірі відшукати сили, щоб залишитися християнами», – зазначив єпископ.


Єрарх розповів, що поблизу Вифлеєму католицькі установи, школи, лікарні та університети дають робочі місця для третини населення регіону. «Католицька Церква допомагає бідним і тим людям, які не мають медичного страхування. Кожен день Латинський Патріярхат в Єрусалимі посилає банківські чеки до лікарень, щоб оплатити медичні послуги потребуючих», – сказав єпископ Вільям Шомалі.

 

За матеріалами Ватыканскае радыё