//

Єпископ-помічник Київський Преосв. Владика Йосиф Мілян очолив святкування храмового празника у Флоренції

З благословення Блаженнішого Святослава, Глави і Отця Української Греко-Католицької Церкви, в днях з 17 по 21 листопада 2011 року українську греко-католицьку громаду м. Флоренція на запрошення капелана о. Володимира Волошина відвідали Голова Пасторально Місійного Відділу УГКЦ Преосв. Владика Йосиф Мілян та Виконавчий секретар о. Василь Поточняк.

 

 

У четвер 17 листопада у Архикатедральному соборі Санта Марія дель Фьйоре м. Флоренція, з нагоди зближючогося свята св. Івана Золотоустого (26 листопада), голова якого спочиває у соборі, була відслужена Архієрейська св. Літургія, яку очолив Преосв. Владика Йосиф Мілян у співлужінні священиків.

 

20 листопада громада святкувала свій храмовий празник св. Арх. Михаїла. З нагоди цього свята відслужена Архієрейська св. Літургія, яку очолив Владика Йосиф і звернувся з архипастирським словом до вірних, наголосивши про особливість духу мотто архистратига Михаїла «Хто яко Бог». Досліджуємо генеалогічні родинні дерева, заглиблюємося у родові герби стародавніх українських родин, князівств і держав, створюємо сучасні... Чи у всіх цих стремліннях має місце наша потуга за Бога? Чи підпорядковані наші людські кроки на прославу Господнього імені..? У святкових моліннях взяли участь єпископ-помічник Флорентійської Архієпархії Монс. Клавдіо Маньяґо, директор Міґрантесу о. Стефано Мессіна, парох церкви св. Якова о. Фульвіо Капітані, о. Василь Поточняк, докторант Папського Університету «Августиніянум» єром. Юстин Бойко, а також отці з українських душпастирських осередків Італії о. Тарас Галавай (м. Модена, м. Мантова), о. Володимир Люпак (м. Піза, м. Ліворно) з вірними своїх громад. Дияконське служіння провадив патріарший протодиякон Михайло Продиус. В Літургії взяли участь Консул Почесного Консульства України в Тоскані і Умбрії Анжело Відаіч, Директор Карітасу Алессандро Мартіні, Президент Центру допомоги медикаментами п. Массімо Гірібеллі та інші. Святкування храмового празника продовжувалося святковим прийняттям, у якому взяли участь духовенство, запрошені гості і всі вірні.

 

На передодні святкувань делегація УГКЦ зустрілася з Монс. Джузеппе Беторі Архієпископом Флоренції, який зокрема повідомив, що відповідальні служби флорентійської мерії дали погодження на встановлення іконостасу у храмі, який невдовзі буде переданий церковній громаді, яка у 2012 році святкуватиме своє десятиліття. А також відбулися робочі зустрічі з Монс. Гастоне Сімоні, Єпископом Прато та з відповідальними працівниками обох єпископських консисторій та дітьми і батьками суботньої катехитичної школи.

 

 

Інформацію подав о. Володимир Волошин
капелан українських громад у м. Флоренція і м. Прато, Італія