//

ЄП підтримує право жінки на аборт

8 березня Європейський Парламент прийняв два рапорти, в яких визнається вбивство ненародженої дитини правом жінки. На щастя, вони не мають правового значення.

 

Йдеться про рапорти "Зрівняння нерівності в сфері охорони здоров'я в ЄС" і "Рівноправ'я жінок і чоловіків в ЄС". Перший з них стверджує, що "Європейський Союз і країни-учасники мають гарантувати жінкам легкий доступ до протизаплідних засобів, а також право на безпечний аборт".

 

У рапорті про "Рівноправ’я між жінками та чоловіками" йдеться про доступ жінок і чоловіків до відповідної інформації і підтримки в галузі охорони репродуктивного здоров'я, а також наголошує, що жінки мають мати однакові права і можливості з чоловіками в сфері доступу до послуг цієї галузі; що жінки мають мати контроль над їхніми сексуальними та репродуктивними правами, особливо через легкий доступ до протизаплідних засобів і можливість аборту. У рапорті закликають країни-учасники та Європейський Союз до реалізації засобів та заходів з підвищення обізнаності чоловіків про їх відповідальність у сексуальних та репродуктивних питаннях".

 

"Ці документи не мають юридичного значення, але політичне. Прихильники аборту зможуть посилатися на них у своїх країнах і використовувати як аргументи за легалізацію цієї практики" - говорить Конрад Шиманьскі, депутат Європарламенту від польської правлячої партії "Закон і справедливість". "На щастя, Європейський Союз не може приймати рішення стосовно законодавства, що стосується аборту в країнах-учасниках, і не повинен могти. Однак, це є знаком, що якби міг, то б упевнено легалізував її також в країнах-учасниках" - додав євродепутат.

За матеріалами: fronda.pl