//

Японці просять про молитву

«Неправда, що Японія не потребує допомоги ззовні – сказав в ефірі Радіо Ватикану ординарій єпархії Ніігата, єпископ Ісао Кікучі, - японці бояться масштабу катастрофи. Незважаючи на те, що мають необхідні матеріальні засоби для подолання наслідків землетрусу, японці потребують духовної підтримки. Потребуємо вашої молитви».

 

 

«Бачу, що більшість людей в шоці. Чогось такого ми ще ніколи не переживали, хоча і привикли до землетрусів і влада до них добре приготована. Щороку відбувається багато сейсмічних коливань, також і багато сильних, так як в 2004 і 2007 році в нашій єпархії. Тому і під час цих подій спочатку не було великої паніки. Найбільше вразило цунамі, хоча і це не було для нас чимось новим. Але ніколи воно не було настільки великим.
 

 

Новим досвідченням є пошкодження атомної електростанції. Хоча я певний, що влада була готова і до цього, але чогось такого в нас досі не було. І це наповнює нас страхом, особливо тому, що люди все ще пам’ятають воєнну трагедію Хіросіми і Нагасакі. Тому потребуємо виразів солідарності ззовні. Для японців важливо знати, що люди цілого світу слідкують за нашою трагедією, пам’ятають про нас, моляться за нас і нас підтримують».
 

 

За матеріалами: wiara.pl