//

Янгон: позитивний політичний поворот в країні, рівні права для всіх релігій

"Ми з прихильністю дивимося на нинішній етап реформ. Зараз уряд закликає релігійних лідерів до спільної роботи над розвитком країни і для забезпечення однакового захисту, прав і можливостей для всіх релігій", –  зазначив Чарльз Маунг Бо, Архиєпископ  Янгону і генеральний секретар єпископської конференції М'янми.

Архиєпископ відзначає покращення на внутрішньому рівні: є позитивні пробудження серед людей і більша свобода громадської думки. У цей період загальних змін архиєпископ Бо просить уряд запрошувати релігійних лідерів "зробити ефективний внесок у розвиток країни", ліквідацію "закритого мислення", дискримінації та обмежень щодо релігій". "Ми повинні винести уроки з минулого й інвестувати в майбутнє: сьогодні держава повинна забезпечити рівний захист прав і можливостей для всіх релігій. Ми занадто довго страждали. Багато померли, і тепер у нас є бажання дати наше християнське свідчення", – продовжив секретар єпископату країни.

 

Далі архиєпископ зауважив: "Хоча сьогодні ми дотримуємося "обережного ставлення" після багатьох років репресивного режиму, християни у М'янмі планують зробити більший внесок у будівництво майбутнього М'янми, поставивши на службу країні всі свої дари і ресурси".


За матеріалами fides.org