//

Як Бог бачить сексуальність людини

Нещодавно Комісія віровчення Канадської Єпископської Конференції опублікувала лист на делікатну тему – про сексуальну сферу людини. Про це повідомляє газета "L'Osservatore Romano". Мета послання канадських єпископів – запропонувати "загальні принципи та душпастирські основи" всім тим (священикам, батькам і вихователям), хто працює з молоддю і супроводжує її на шляху людського і християнського дорослішання.

 

Зокрема, у документі написано: "Як єпископи, ми бажаємо відповісти на душпастирські потреби підлітків, молоді та дорослих, які ставлять під сумнів свою статеву приналежність і відчувають потяг до людей тієї ж статі. Сподіваємося допомогти їм жити згідно свого покликання "до повноти християнського життя і досконалості у милосерді". Далі у посланні зазначено, що у випадку допомоги молодим людям з гомосексуальними схильностями, "необхідна надзвичайна обачність і милосердя". Для більшості з них гомосексуалізм є випробуванням і стражданням. Тому їх необхідно оточити "повагою, співчуттям і делікатністю". Церква вважає невпорядкованими і такими, що суперечать законам природи, гомосексуальні акти та стосунки. Проте, у той же ж час у своєму вченні Церква не засуджує гомосексуалістів відповідно до недоторканного принципу людської гідності кожного індивідуума і засуджує будь-яку форму дискримінації, починаючи з вибору слів, які використовуються. Церква робить відмінність між гріхом і грішниками, засуджуючи гріх, але люблячи людину, що знаходиться у полоні цього гріха.

 

Відповідно до вчення Церкви, гомосексуальні стосунки позбавляють статеву близькість її здатності передавати життя, а також вони не є плодом істинної духовної та фізичної взаємодоповнюваності, яка існує між різностатевими людьми. Своєю безплідністю гомосексуальні відносини суперечать покликанню людини до дарування себе в любові, яка виражається через шлюбний союз чоловіка і жінки.

 

За матеріалами: Радио Ватикана