//

Я проти того, щоб вас убивали, але ...


Глава ватиканської Конгрегації Божого Культу і Дисципліни Таїнств в емеритурі кардинал Френсіс Арінзе піддав різкій критиці політиків, які говорять, що вони особисто проти абортів, але не хочуть нав'язувати свої погляди іншим.



 



"Це все одно, якби я сказав вам: "Особисто я не є за те, щоб вас вбивати. Але оскільки у Сенаті та Палаті Представників є такі, що хочуть вистріляти вас, то я не буду нав'язувати їм свої погляди", – сказав кардинал. – Будьмо серйозні! Тут йдеться про Закон Божий, а не про правила тенісного клубу", – додав він, виступаючи перед учасниками християнського коледжу в штаті Вірджинія.



 



Нігерійський священик також мав питання для тих, які вважать, що аборт потрібний з огляду на перенаселення. "Чому ви не дозволите, щоб вас застрелили і таким чином зменшили населення світу?" – запитав кардинал Арінзе.



 



Він також підкреслив, що за голод у світі потрібно винити політичні умови, а не брак продовольства. "Сучасна наука могла б обробляти навіть Сахару, якби такою була політична воля", – сказав африканський єрарх.



 



За матеріалами wiara.pl