//

Вже відомо, якою буде цьогорічна шопка у Ватикані

Джузеппе Факкіні та Барбара Беллано працюють у відділі проектів Губернаторства Ватикану. Серед інших обов’язків вони є відповідальними за дизайн і встановлення однієї з найбільших за розміром і найбільш відвідуваної в світі шопки – тієї, що на площі Св. Петра у Ватикані.


Церемонія відкриття традиційно кожного року відбувається 24 грудня. Спорудження конструкцій для шопки почали проводити вже кілька тижнів тому, а над самим проектом вже 10 місяців працює близько 15 людей.


Агенція  Romereports.com інформує, що цього року шопка буде особливою, оскільки саме цього року припадає 30-та річниця з того часу, коли у Ватикані вперше виставили різдвяний вертеп.


За словами Джузеппе Факкіні, цього року шопка міститиме три сюжети. Центральна конструкція буде присвячена народженню Ісуса, а бічні – принесенню Ісуса до храму та Благовіщеню.


Пані Барбара Беллано, архітектор у відділі проектів, зазначила, що цьогорічні фігури до різдвяної шопки будуть незмінними – як і кожного року їх привезуть із римського храму Сант Андреа делла Валле. Для сцени Благовіщеня будуть використані фігури ангелів, привезені з Мексики.


Слід зазначити, що розробники цьогорічного проекту подбали і про те, щоб вартість конструкції була якомога дешевшою. Зокрема буде використано полістирол та гравій для спрощення конструкції.


Цьогорічні декорації складатимуться із куль золотих та срібних тонів, що символізуватиме жовто-білий прапор Ватикану.


Ще однією новинкою цьогорічних прикрас буде те, що світла на ялинку і для декорацій будуть дружніми для середовища – із світлодіодів.


Нагадаємо, що цього року ялинку до Ватикану привезуть із західної України.