//

В.Янукович: Україна є багатоконфесійною країною, що обумовлює проведення виваженої політики у релігійній сфері (ВІДЕО)

КИЇВ – Під час зустрічі з релігійними лідерами України 21 квітня Президент Віктор Янукович відзначив високий рівень співпраці між різними релігійними організаціями, передусім у форматі Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій.

 
Про це повідомляє Інститут релігійної свободи з посиланням на прес-службу Глави держави.

“Незважаючи на певну складність процесів розвитку релігійного середовища, в Україні – я переконаний, ви також такої ж думки як і я – утвердилися загальновизнані норми свободи совісті.

Хотів би чітко заявити свою принципову позицію: кожний громадянин має право сповідувати свою віру. Держава не втручається у справи релігійних громад, ставиться до них всіх з повагою, а свої стосунки з ними буде будувати виключно на чинній правовій базі. Так було, є і буде", – сказав Президент.

 

Віктор Янукович також заявив: “Україна є багатоконфесійною країною, що обумовлює проведення виваженої політики у релігійній сфері. Вона спрямована на створення сприятливих умов для діяльності релігійних організацій, забезпечення рівних прав і можливостей, утвердження терпимості та поваги між віруючими”.

Глава держави додав, що  за роки незалежності Україна зробила суттєві кроки для забезпечення належного статусу релігійних організацій.

“На сьогодні знято більшість обмежень у діяльності Церкви й закладено основи співробітництва держави і Церкви. На це націлена, зокрема, й реформа влади. На Міністерство культури України покладено функції проведення державної політики у сфері релігії. Упевнений, що така оптимізація роботи принесе корисні плоди”, – сказав Віктор Янукович.

Президент відзначив, що для забезпечення права на свободу совісті надзвичайно важливим є розвиток відносин центральних і місцевих органів влади з релігійними організаціями у різних сферах. На його думку, широке поле роботи є зокрема в сфері освіти, трудових відносин, відповідної підтримки військових формувань.

“Ми цілком усвідомлюємо делікатність цієї сфери. Розуміємо, що інколи бувають спекуляції – але це поодинокі випадки. Вважаю, що це нікому не подобається. Будь-яке розпалювання нездорових пристрастей навколо відносин між державою та церквою ніколи не приносили і не приносять нікому користі”, – зауважив Глава держави.

 

 

Інститут релігійної свободи, м.Київ 
www.irs.in.ua