//

"Всюди і завжди можемо бути святими", - владика Діонісій

У неділю, 1 липня 2012 р., о год. 9.00 Апостольський Візитатор Владика Діонісій Ляхович, здійснюючи черговий душпастирський візит, очолив Архієрейську Божественну Літургію у римо-католицькому храмі «Divina Pastora» у місті Марбея, що на «Сонячному узбережжю Іспанії» (Costa del Sol), на відстані 70 км. на захід від м. Малаґи. Співслужили з Владикою о. Роман Гамрацей, душпастир громад УГКЦ у мм. Марбея і Малага, та о. Любомир Дутка, парох української парафії св. Варвари у Відні. У Літургії взяли участь близько сотні вірних.

 

На проповіді Архієрей з нагоди Неділі всіх святих українського народу зокрема зазначив: «Український народ має багато святих: Княгиня Ольга, св. Володимир, св. свящ. Йосафат, блаженні новомученики, яких проголосив Папа Іван Павло ІІ, 21 червня 2001 року у Львові. Крім цих святих, проголошених офіційно Церквою, наш народ має тисячі, а навіть мільйони мучеників, які загинули з рук різних наїзників, і тих вигнанців по Себірах, які воліли вмерти, ніж зрадити свій народ і свою віру. Ми є їхніми нащадками! Нас зараз ніхто не переслідує, проте свідчити нашу віру ми можемо всюди і завжди: на Себірах і тут у теплій Іспанії. Всюди і завжди можемо бути святими, досконалими, як Отець наш Небесний досконалий. Всюди можемо стати святими і героями. А ця святість і геройство може проявлятися щодня, коли будемо сторонитися від гріхів, а особливо тоді, коли будемо робити добро для інших, коли будемо говорити правду, коли будемо вірними подружнім обов’язкам, коли будемо брати участь у недільних Літургіях і в громадському житті та в тисячах інших добрих ділах».

 

Після Літургії відбулося мировання та зустріч Апостольського Візитатора із вірними.

 

Цього ж дня Владика Діонісій здійснив душпастирський візит у місті Малаґа, де о год. 12.00 очолив Архієрейську Божественну Літургію у римо-католицькому храмі св. Рамона Ноната у співслужінні о. Романа Гамрацея, о. Любомира Дутки та за участі понад 150-ти вірних. Після Літургії відбулося мировання та зустріч Апостольського Візитатора із вірними.

 

У вечері о 17-ій годині українська громада в іспанському м. Малаґа, очолювана о. Романом Гармацеєм, на площі біля порту і міської ратуші представила духовний концерт на тему «Бог – Україна – Родина». Професійним співом українські таланти, серед яких зокрема багато підростаючого покоління, захопили як українську, так і іспанську публіку.

 

Під час концерту серед глядачів були приступні зокрема керівник Консульства України в м. Малаґа п.Олег Власенко та Апостольський Візитатор Владика Діонісій Ляхович.

 

Прес-служба УГКЦ в Італії