//

Всесвітня зустріч за мир пройде в Сараєво

У столиці Боснії і Герцеговини 9-11 вересня 2012 пройде Всесвітня зустріч за мир. У Сараєво з'їдуться лідери всіх основних релігій країни, а також представники світу політики та культури з багатьох країн світу. Сюди прибудуть також делегації багатьох урядів. Всесвітню зустріч за мир у світі організовує щорічно Спільнота св. Егідія в пам'ять історичної зустрічі, яка пройшла за ініціативою бл. Івана Павла II в Ассижі в 1986 р..

 

Організатори форуму заявили, що Сараєво обрано не випадково. Це місто страждань і надії, місце, де в минулому мирно жили люди різних віравизнань. Вересневий захід хоче підкреслити нову роль релігій, які сьогодні стають елементом єдності та мирного співіснування. "Боснія знаходиться в Європі, і Європа повинна активніше допомогти їй у відновленні", - заявили організатори.

 

Кардинал Вінкі Пуліч, голова Конференції єпископів Боснії і Герцеговини, зазначив, що Сараєво, де живуть люди різних віросповідань, вимагає таких зустрічей, які є символом великої надії для відродження регіону, що пройшов випробування болем і стражданням. Єрарх нагадав слова бл. Івана Павла II, який під час своєї апостольської подорожі сюди назвав Сараєво "Єрусалимом Європи".

 

За матеріалами: radiovaticana.org