//

Всесвітня рада Церков закликає сприяти економічній та екологічній справедливості

19 листопада в канадському місті Калгарі закінчилася зустріч представників християнських громад Північної Америки, що належать до Всесвітньої Ради Церков. Форум був присвячений економічним проблемам у світі та охороні навколишнього середовища.

 

У спеціальному посланні, опублікованому учасниками заходу, вони закликають керівників країн світу "розпочати необхідні ініціативи для впровадження широкої реформи економіки в своїх країнах і піклуватися про гідне використання природних ресурсів". У документі наголошується, що всі релігійні громади, що належать до Всесвітньої Ради Церков повинні "взяти ці ініціативи для того, щоб розпочати спільний шлях до формування культури соціальної та екологічної справедливості". Рада пропонує фінансовим установам і підприємствам "взяти на себе обов'язки на користь поваги до принципів цілісності".

 

Проблеми соціальної та екологічної справедливості завжди стояли в центрі уваги Всесвітньої Ради Церков. Ця екуменічна організація створила "робочу групу" експертів з кліматичних змін, які беруть участь у світових форумах, на яких обговорюється Кіотський протокол (про викиди в атмосферу).

 

Джерело: www.radiovaticana.org