//

Всесвітня Рада Церков про присутність християн на Близькому Сході

У ліванськім Антельясі Всесвітня Рада Церков у співпраці з Радою Церков Близького Сходу 27–28 січня проводить християнсько-мусульманську зустріч, на тему: «Присутність і свідчення християн в арабському світі».

 

Як повідомляє Радіо Ватикану, у заході взяв участь Генеральний Секретар Всесвітньої Ради Церков Олаф Твейт, який підтвердив важливість спільної діяльності для мирного співіснування християн і мусульман в арабському світі.

 

«Наша віра має свої корені в цьому регіоні; вона спалахувала і збагачувалася нестримним свідченням місцевих Церков, існування яких сягає апостольських часів», – сказав пастор Твейт.

 

Він зазначив, що коли християни залишать ці землі, співіснування між народами різних релігій, культур і цивілізацій, як знак любові Бога до всього людства, буде в небезпеці. Генеральний Секретар Всесвітньої Ради Церков нагадав про проблеми, з якими повинні боротися християни в арабському світі та про почуття небезпеки через постійні політичні поділи і конфлікти. Пастор Твейт висловив подяку за спільну роботу мусульман і християн Близького Сходу на користь побудови «загального добра, справедливості та миру в цьому регіоні».